Opera og Ballet 2021-2022

Opera og ballet i Rødding Bio 2021 - 2022.

Pris kr. 190 pr. billet inkl. et glas vin eller lign.

Printervenlig pdf udgave - klik her!

Onsdag den 27. oktober kl. 19.30

Opera: LA TRAVIATA fra Rom 2020 - 140 minutter ex. pause.
Dette er den fjerde nye operaproduktion fra operaen i Rom siden begyndelsen af Coronaen. Efter den ekstraordinære fjernsynssucces med filmproduktionen af Barberen i Sevilla, som i december sidste år indviede Teatro dell'Opera di Romas sæson 2020-2021, blev succesen fulgt op med Verdis La Traviata i et nyt samarbejde mellem Lirico Romano og Rai Cultura. La Traviata handler om den prostituerede Violetta, som forelsker sig i Alfredo og ønsker at skabe sig en ny tilværelse med ham. Men Alfredos far er sikker på, at giftermålet vil ødelægge deres familie, og alt ender tragisk.
Lisette Oropesa er Violetta Valery, Saimir Pirgu Alfredo Germont og Roberto Frontali Giorgio Germont. Det er maestro Daniele Gatti der dirigerer, og Mario Martone står for instruktionen af denne nye version af Verdis mesterværk baseret på Alexandre Dumas den Yngres La Dame aux Camélias.

Se omtale af forestillingen klik her

Onsdag den 24. november kl. 19.30
Opera: MANON LESCAUT fra La Scala 2019 - 132 minutter ex. Pause.
Hermed historien om den smukke unge kvinde, der er tvunget til at træffe sit valg: et liv i fattigdom med sin sande kærlighed Des Grieux, eller et liv med penge og privilegier. Maestro Riccardo Chailly og den anerkendte instruktør Sir David Pountney står for en ny produktion af den tidligst kendte version af Puccinis første triumf Manon Lescaut. Forskellen mellem denne originale version, der opførtes i Torino i 1893 og dén, der først blev iscenesat på La Scala et år senere, er sidste del af første akt, hvor Puccini viser sin fantastiske orkestrale virtuositet. Sir David Pountney lader handlingen foregår som en jernbanerejse, der ender på en nedlagt station i ørkenen, med den centrale idé om at Puccinis Manon, i modsætning til Prévosts roman er mindre fordærvet end ødelagt af et samfund, der ikke vil tilgive.
Med: María José Siri som Manon Lescaut, Massimo Cavalletti som Lescaut og Roberto Aronica som Renato des Grieux.


Søndag den 12. december kl. 15.00
Ballet: DEN SOVENDE SKØNHED - La Scala 2019 - 140 minutter ex. pause.
Marius Petipa (1818-1910) der var en fransk balletdanser og balletmester for den kejserlige ballet i Skt. Petersborg fra 1869 til 1903, hvor han producerede mere end 60 balletter og havde epokegørende indflydelse på klassisk russisk ballet, har blandt andet skrevet en specificeret drejebog til
Tchaikovsky fra Grimms eventyr om Tornerose. Tchaikovsky, der blev meget glad for denne, inkluderede
andre eventyrfigurer i balletten som Den bestøvlede kat, Askepot, Den lille Rødhætte oa. En storslået ballet i en storslået opsætning for alle aldre. En smuk måde at nærme sig Julehøjtiden på for hele familien.

Onsdag den 12. januar kl. 19.30
Opera: RIGOLETTO fra Bregenz Festival 2019 - 165 minutter ex. pause.
Den pukkelryggede og latterliggjorte hofnar Rigoletto kæmper indædt for at blive respekteret. Han har dog ét lyspunkt i livet - sin elskede datter Gilda. Rigoletto vil gøre alt for at beskytte hende mod livets sorger, men en frygtelig fejltagelse får hans verden til at styrte i grus, og i mareridtsagtige hallucinationer genoplever han denne begivenhed, mens sindssygen får stadig større magt over ham. Verdis Rigoletto kaldes også en forbandelsens opera, der foregår i en verden befolket af gangstere, sammensvorne, prostituerede - og en vanskabt hofnar, som forgæves forsøger at redde sin eneste datter fra en fordærvet verden. Operaen om hofnarren Rigoletto med libretto af Piave efter Victor Hugos "Le Roi s'amuse" (Kongen morer sig) havde uropførelse i Venedig 1851. Efter at den østrigske censur havde grebet ind, måtte Verdi og librettisten Piave omskrive operaen. Derfor er det ikke en konge, men en navnløs hertug, der er kvindeforføreren i operaen. Dirigent: Enrique Mazzola, Instruktør: Philipp Stölzl. Med: Vladimir Stoyanov som Rigoletto, Mélissa Petit som Gilda og Stephen Costello som hertugen.


Torsdag den 3. februar kl. 19.15. Live!
OPERA LIVE: FIGAROS BRYLLUP fra Paris - 220 minutter med 1 pause.
Figaros bryllup er et af repertoirets mest ikoniske værker. Brahms talte om det som et "mirakel", og grevindens klage er stadig en af de mest hjerteskærende musikalske stykker nogensinde. Ved at tage Beaumarchais komedie op, som havde fået en skandale til at ryste det parisiske samfund, blev Mozart og Da Pontes succes sikret. Stykket var endda blevet forbudt af Joseph II i 1785 på Wiens teater. Var der for meget lys på modsætningerne i et allerede vaklende regime, klar til at kollapse med den franske revolution?
Instruktøren Netia Jones nye produktion bevarer selve essensen af Beaumarchais' spil, da hun på humoristisk og alligevel ondskabsfuld måde udforsker menneskelige relationer i et univers, der forvirrer virkelighed og fiktion til det punkt at spørge, ligesom greven: "Spiller vi i en komedie?".
Dirigent Gustavo Dudamel. Med verdensstjerner som svenske Peter Mattei (greven) og Maria Bengtsson (grevinden), Ying Fang (Susanna) samt Ildebrando D'arcangelo (Figaro).Onsdag den 16. marts kl. 19.30
Opera: DON GIOVANNI Salzburg 2021 - 170 minutter ex. pause.
"Hvem jeg er, ved du aldrig" For instruktøren Romeo Castellucci, betyder det at nærme sig Don Giovanni, at træde op mod tvetydigheden og kompleksiteten såvel som den indre uligevægt, som Mozart gennemsyrer hovedpersonen i sin opera med. Vitalitet og ødelæggelse. I denne væsentlige ambivalens ser Castellucci en af fascinationerne af denne figur. Helt bundet i øjeblikket, er Don Giovannis livskraft legemliggjort med symbolsk graviditet i den næsten maniske Champagne Arie: 'Fin ch'han dal vino' (så længe de har vin).
Dette danner den intense optakt til en fest, der vil være åben for alle og hvis sande formål for Don Giovanni er ganske åbenlyst: Leporello, hans mandlige og antitetiske alter ego, vil efterfølgende være i stand til at tilføje yderligere ti navne til den lange liste over Giovannis kvindelige erobringer.
Den nye iscenesættelse af Mozarts Don Giovanni i Grosses Festspielhaus i Salzburg bliver dirigeret af Teodor Currentzis og instrueret af Romeo Castellucci. Medvirkende inkluderer Davide Luciano i titelrollen, den vidunderlige Nadezhda Pavlova som Donna Anna, Federica Lombardi som Donna Elvira, Anna Lucia Richter som Zerlina, Vito Priante som Leporello og Michael Spyres som Don Ottavio